Dodelijke verkeersslachtoffers 2022

In 2022 vielen er tot nu toe (11 juni) 14 verkeersdoden in Zeeland, waaronder 9 automobilisten, 2 fietsers, 1 voetganger, 1 scooterrijder en 1 motorrijder. 

  Beschrijving dodelijk verkeersongevallen en slachtoffers 
1 Op zaterdag 15 januari is op de Rooseveltlaan in Terneuzen een personenauto van de weg geraakt en tegen een boom gereden, hierna vloog het voertuig in brand. Een 21-jarige man uit Terneuzen die als passagier in het voertuig zat is aan de gevolgen hiervan overleden
2 Op dinsdag 18 januari is op de Veldstraat in de gemeene Hulst een 63-jarige man uit Hulst om het leven gekomen. Slachtoffer kwam op zijn fiets in aanrijding met een personenauto.
3 Op vrijdag 21 januari is op de N289 ter hoogte van de kruising Gentmansdijk en Bolwerk in gemeente Reimerswaal een 19-jarige man uit Meliskerke om het leven gekomen. Slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak met personenauto in de berm en is daarna tegen een boom gereden.
4 Op donderdag 27 januari is op de Zuiderbruggeweg in de gemeente Sluis een personenauto van de weg geraakt en in een sloot gereden. Een 83-jarige man uit België die als passagier meereed is op 28 januari aan de gevolgen hiervan overleden.
5 Op maandag 31 januari is op de N62 ter hoogte van de Straatsedijk een 21-jarige man ui t Driewegen omgekomen toen hij lopend de weg overstak en daarbij werd aangereden door een vrachtwagen.
6 Op donderdag 24 maart is op de Donkereweg bij Noordgouwe in de gemeente Schouwen-Duiveland een 90-jarige fietser in botsing gekomen met een landbouwvoertuig. De man is later aan de gevolgen hiervan overleden.
7 Op vrijdag 1 april is op de kruising Kleverskerkseweg en Siloweg in Middelburg een 18-jarige vrouw uit Arnemuiden op haar scooter in aanrijding gekomen met een bestelauto. Slachtoffer is later aan de gevolgen hiervan overleden.
8 Op donderdag 28 april is op de N59 tussen Nieuwerkerk en Oosterland een 53-jarige vrouw om het leven gekomen. 
Slachtoffer raakte met haar personenauto op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een tegemoetkomende personenauto.
9 Op maandag 2 mei is op de Vogelweg bij Hengstdijk een 75-jarige man uit Hengstdijk om het leven gekomen. Slachtoffer raakte met zijn personenauto frontaal in botsing met een andere personenauto.
10 Op woensdag 4 mei is een 18-jarige man uit Axel om het leven gekomen op de N258 bij Axel. Slachtoffer kwam met zijn personenauto in botsing met een andere personenauto en is aan de gevolgen hiervan overleden.
11 Op donderdag 12 mei is een 88-jarige man uit Sint-Annaland aan zijn verwondingen bezweken na botsing personenwagen-tractor op de Kreekweg Oud Vossemeer.
12 Op maandag 6 juni is een 64-jarige man om het leven gekomen na een eenzijdige botsing op de Mauritsweg in IJzendijke Zeeuws-Vlaanderen (toedracht/oorzaak is nog in onderzoek politie).
13 Op woensdag 8 juni is een 40-jarige man om het leven gekomen na een verkeersongeval op de Oost-Westweg N255 bij Kamperland, personenwagen-betonwagen (toedracht/oorzaak is nog in onderzoek politie).
14 Op zaterdag 11 juni is een 23-jarige man om het leven gekomen na een verkeersongeval op de N289 bij Kapelle, botsing motor-landbouwvoertuig (toedracht/oorzaak is nog in onderzoek politie).

 

Dodelijke verkeersslachtoffers 2021

In 2021 vielen er 11 verkeersdoden in Zeeland, waarvan  6 bij een eenzijdig ongeval. Onder de slachtoffers waren: 

  • 3 fietsers
  • 3 bestuurders en 1 bijrijder van een personen auto
  • 1 motorrijder

Dodelijke verkeersslachtoffers 2020

In 2020 vielen er 19 verkeersdoden in Zeeland, waarvan  6 bij een eenzijdig ongeval. Onder de slachtoffers waren: 

  • 6 fietsers
  • 7 bestuurders van een personen auto
  • 3 motorrijders

Dodelijke verkeersslachtoffers 2019

In 2019 vielen er 11 verkeersdoden in Zeeland, waarvan 7 bij een eenzijdig ongeval. Onder de slachtoffers waren: 

  • 4 fietsers
  • 2 bestuurders van een personen auto
  • 3 motorrijders