Handhavingsactie MONO Zeeland

Ogen op de Weg, laat je niet afleiden achter het stuur

De handhavingsactie Ogen op de Weg in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant, Politie Zeeland-West-Brabant en het ROVZ is op 24 mei van start gegaan in de provincie Zeeland. 

MONO Ongestoord Onderweg logo

Handhaving op telefoongebruik achter het stuur

Met een touringcar, volgauto's en motoren spot en houdt de Politie automobilisten staande die met de smartphone achter het stuur aan het rijden én appen of bellen zijn. Dit zorgt voor verkeersonveilige situaties en op deze manier zijn er al vele verkeersongevallen ontstaan. Dit maakt handhaving op afleiding noodzakelijk.

Op dinsdag 24 mei zijn er naast het Politieteam ook meerdere personen getuige geweest van deze handhavingsactie vanuit de geblindeerde touringcar: leerlingen Danyck en Jolyn uit het voortgezet onderwijs zagen wat de bedoeling was van deze actie en kunnen hierover hun verhaal vertellen op school en aan hun klasgenoten. Ook wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele reed mee én de media was uitgenodigd. Omroep Zeeland en de PZC hebben intussen verslag gedaan van deze actie.

De vangst, 33 bekeuringen op afgeleid rijden is helaas een feit: met deze actie hopen de samenwerkende partijen dat automobilisten bewust worden van de gevaren van autorijden met afleiding door bijvoorbeeld de smartphone en dat het aantal verkeersslachtoffers drastisch zal verminderen. 

Er zal nog op andere dagen dit jaar gehandhaafd worden op deze wijze, voor het meerijden gelden afspraken (embargo): data zijn op te vragen via ROVZ@zeeland.nl (t.a.v. Amanda Flohr). Meerijden is mogelijk voor leerlingen (voortgezet en MBO) die in Zeeland onderwijs volgen, wethouders en media). 

Knuffelbeer vliegt door de lucht na aanrijding bij remwegdemonstratie
26 maart 2024

Remwegdemonstraties leerlingen basisscholen Goes

Lees meer
Wethouder plaatst helm op hoofd leerling
11 maart 2024

JONGleren tijdens themaweken in Wissenkerke

Lees meer
Campagneafbeelding Ogen op de weg zonder tekst
27 februari 2024

1e rit MONO bus handhavingsactie 'Ogen op de weg'

Lees meer