Opening Verkeersplein De Zuidvliet in Kortgene

Vanaf woensdag 23 juni 2022 kunnen leerlingen van basisschool De Zuidvliet in Kortgene genieten van een gloednieuw Verkeersplein.
Meer aandacht voor verkeersveiligheid en zeker om leerlingen wegwijs te maken in het verkeer zodat zij veilig hieraan kunnen deelnemen. Wethouder Van der Maas, de ANWB en het ROVZ zorgden samen voor een feestelijke opening. Dit project is een initiatief van de ANWB en wordt gefinancierd door het ROVZ. 

Meisje op fiets op verkeersplein

Achtergrond info ANWB Verkeerspleinen

Tijdens een landelijke wedstrijd van de ANWB bleek er veel interesse te zijn voor het winnen van een Verkeersplein. Het ROVZ speelt hierop in door dit jaar een pilot te starten met het financieren van een Verkeersplein bij 2 basisscholen (naast de Don Boscoschool wordt dit jaar een school op Noord-Beveland voorzien van een Verkeersplein). Hierbij ligt de uitvoering bij de ANWB en financiering door het ROVZ. Een 100% verkeersveilig Zeeland, daar gaan we voor!

 

Goed en veilig fietsen is belangrijk voor nu en later. Het ANWB Verkeersplein heeft als doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties (zie voorbeeld: het Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, zebrapad en verkeersborden). Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid de weg op gaan.

Impressie van de opening Verkeersplein op De Zuidvliet in Kortgene

Leerlingen fietsen op verkeersplein
meisje op fiets op verkeersplein
kinderen fietsen op verkeersplein
wethouder Van der Maas opent verkeersplein
Meisje op stepje op verkeersplein
Meisje op fiets op verkeersplein
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer
10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer
Deelnemer Doortrapdag met veiligheidshesje
10 april 2024

Doortrappen in de gemeente Reimerswaal

Lees meer