Opening Verkeersplein Don Boscoschool 's-Heerenhoek

Op woensdag 8 juni 2022 heeft gedeputeerde Verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) Harry van der Maas met wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele en de ANWB het Verkeersplein van de Don Boscoschool in ’s-Heerenhoek officieel in gebruik genomen.

anwb verkeersplein in zeeland met leerlingen

Tijdens de opening werden verkeerslesboekjes overhandigd, hebben leerlingen al gebruik gemaakt van het verkeersplein met eigen rotonde, verkeersborden en zebrapad en is er een instructie ANWB Streetwise gegeven. 

Achtergrond info ANWB Verkeerspleinen

Tijdens een landelijke wedstrijd van de ANWB bleek er veel interesse te zijn voor het winnen van een Verkeersplein. Het ROVZ speelt hierop in door dit jaar een pilot te starten met het financieren van een Verkeersplein bij 2 basisscholen (naast de Don Boscoschool wordt dit jaar een school op Noord-Beveland voorzien van een Verkeersplein). Hierbij ligt de uitvoering bij de ANWB en financiering door het ROVZ. Een 100% verkeersveilig Zeeland, daar gaan we voor!

Goed en veilig fietsen is belangrijk voor nu en later. Het ANWB Verkeersplein heeft als doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties (zie voorbeeld: het Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, zebrapad en verkeersborden). Dit zorgt ervoor dat ze goed voorbereid de weg op gaan.

Wethouder Maarten Both spreekt leerlingen toe
27 juni

Remwegdemonstraties in Reimerswaal

Lees meer
Meisje op fiets op verkeersplein
23 juni

Opening Verkeersplein De Zuidvliet in Kortgene

Lees meer
Meisje op fietsparcours fietsmasters
21 juni

Uitvoering pilot fietsmasters

Lees meer