Prijsuitreiking winnaar Fietsmasters challenge Zeeland

Op woensdagochtend 18 oktober heeft gedeputeerde verkeersveiligheid en voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland, Harry van der Maas samen met teammanager ANWB Streetwise, Bas van Rossen de Koningin Julianaschool in Sint Philipsland verrast met een cheque. Deze school is de winnaar van de ANWB Fietsmasters Challenge Zeeland.

 

 

 

Prijsuitreiking Koningin Julianaschool Sint Philipsland winnaar Fietsmasters challenge Zeeland

Impressie

 

 

Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters
Fietsmasters

Achtergrond info Fietsmasters

Na de uitreiking zijn een aantal leerlingen de strijd aangegaan tegen de gedeputeerde, het ROVZ en de ANWB: wedstrijdje ‘wie zo langzaam mogelijk kan fietsen’!

Achtergrondinformatie:

De fietsvaardigheidsles ANWB Fietsmasters vond ook dit schooljaar weer plaats op 10 scholen (520 leerlingen) in de provincie Zeeland. Het programma heeft als doel kinderen (en hun ouders) beter en meer te laten fietsen naar school, een vereniging of vriendjes. Het programma bestaat uit twee onderdelen: ANWB Fietsmasters en de Challenge.

ANWB Fietsmasters
Bij de ANWB Fietsmasters les gaan kinderen na een korte introductie in de klas buiten fietsen. Op een modulair opgezet parcours dat steeds moeilijker wordt gemaakt. Ook zijn tal van spelelementen toegevoegd.

Challenge

De Challenge bestaat uit een actieweek waarin de leerlingen zoveel mogelijk minuten fietsen, naar school, met vriendjes en hun ouders. Ook konden ze bonuspunten verdienen met drie extra opdrachten:

  1. Samen met ouders minimaal 30 minuten voor de lol gefietst
  2. In de actieweek minimaal 2x met de fiets naar een sportactiviteit
  3. Fietsverlichting gecheckt

De school waar de leerlingen de meeste minuten fietsten, winnen de hoofdprijs: een inzet van ANWB Streetwise voor de héle school.

 

Politie voertuig
20 april 2024

Politie heeft alcoholcontroles gehouden in de gemeente Hulst

Lees meer
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer