Skateclinic op het IKC in Kloetinge

Op maandag 4 april 2022 heeft Cees Pille, wethouder gemeente Goes de skateclinic bijgewoond voor groep 3 op het IKC aan de Zomerweg in Kloetinge.

Skateclinic op het IKC in Kloetinge - trainer met kinderen

De skateclinic

Tijdens de skateclinic leren kinderen in een uur de basisvaardigheden van het skaten. Hierbij is aandacht voor het belang van beschermingsmiddelen, veiligheid, valpreventie en vaardigheden met rijden en remmen. Door de rijvaardigheid van skaters te verbeteren, verbeteren we daarmee ook de veiligheid van alle weggebruikers. Skaters bewegen zich namelijk tussen de overige weggebruikers.

Met de skateclinic spelen we in op een actuele ontwikkeling door corona: het aantal skaters in flink toegenomen. Van belang is dat skaters over de juiste basisvaardigheden beschikken om zich veilig binnen het verkeer te kunnen verplaatsen. Juist omdat de skates niet het gehele jaar door worden gebruikt en de kans op verkeersongevallen groot is onder de jeugd, is de skateclinic van belang.

50 basisscholen hebben zich aangemeld voor de skateclinic in 2022. Uitvoering vindt plaats van eind februari t/m april 2022. Zo’n 5000 Zeeuwse basisschoolleerlingen volgen deze skateclinic.

Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer
10 april 2024

Praktisch Verkeersexamen op het Abdij!

Lees meer