Skateclinics in Kapelle en Kruinigen

Leerlingen van OBS De Moolhoek in Kapelle hebben vandaag deelgenomen aan een skateclinic! In een uur leerden de kinderen de basisvaardigheden van het skaten. Wethouder Jon Herselman kwam een kijkje nemen en stak hier en daar een handje toe bij het aandoen van beschermmaterialen.

Skateclinics in Kapelle en Kruiningen

De skateclinic

Op vrijdag 11 maart kregen de leerlingen van De Welle in Kruiningen een skateclinic. Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal bezocht de skateclinic, en benadrukte het belang van veilig skaten door onder andere het altijd dragen van een helm. Skaten is leuk! En nu het voorjaar weer begint, kunnen de skates weer uit de kast worden gehaald. Dit is natuurlijk heel mooi in het kader van (buiten) bewegen, maar kan ook voor onveilige situaties in het verkeer zorgen. Vandaag leerden de leerlingen naast remmen een aantal trucjes om nog beter en veiliger te kunnen skaten.

Tijdens de skateclinic was aandacht voor het belang van beschermingsmiddelen, veiligheid, valpreventie en vaardigheden met rijden en remmen. Door de rijvaardigheid van skaters te verbeteren, verbetert ook de veiligheid van alle weggebruikers. 

De skateclinic werd geregeld en gefinancierd door Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Skate-A-Way organiseerde de skateclinic. 

Foto's skateclinics in Kapelle en Kruiningen

Een impressie van deze leerzame dag

Skateclinics in Kapelle en Kruiningen - buiten skaten
Skateclinics in Kapelle en Kruiningen - wethouder helpt met bescherming aan doen
Skateclinics in Kapelle en Kruiningen
Skateclinics in Kapelle en Kruiningen
Knuffelbeer vliegt door de lucht na aanrijding bij remwegdemonstratie
26 maart 2024

Remwegdemonstraties leerlingen basisscholen Goes

Lees meer
Wethouder plaatst helm op hoofd leerling
11 maart 2024

JONGleren tijdens themaweken in Wissenkerke

Lees meer
Campagneafbeelding Ogen op de weg zonder tekst
27 februari 2024

1e rit MONO bus handhavingsactie 'Ogen op de weg'

Lees meer