Witte Waas inzet TeamAlert tijdens City of Dance 2023

Op zaterdag 15 juli heeft het jongerenteam van TeamAlert de Witte Waas uitgevoerd tijdens City of Dance 2023 in opdracht van de gemeente Middelburg en het ROVZ. 

Inzet Witte Waas tijdens City of Dance 2023

163 jongeren bereikt tijdens City of Dance

Op zaterdag 15 juli heeft het jongerenteam van TeamAlert de Witte Waas uitgevoerd tijdens City of Dance 2023 in opdracht van de gemeente Middelburg en het ROVZ. Beide partijen streven naar bewustwording rond de risico's van alcohol en drugsgebruik, zeker in combinatie met deelname aan het verkeer. Met de inzetten Witte Waas 15 juli en BOB op 16 juli (beiden mogelijk gemaakt en gefinancierd door de gemeente Middelburg en het ROVZ) tijdens dit dancefestival, is er aandacht besteed aan bewustwording van veilige deelname aan het verkeer. 

Het jongerenteam is met 163 jongeren het gesprek aan gegaan en op een luchtige manier verteld over de gevaren van alcohol(drugs)gebruik in combinatie met deelname aan het verkeer. Deze actie is goed ontvangen door de bezoekers/organisatie. 

Uit de evaluatie van deze inzet is onder andere het volgende (positieve) op te merken:

Zijn er dingen die opvielen tijdens de uitvoering, bijvoorbeeld bijzondere of persoonlijke verhalen? Het viel op dat we geen jongeren hebben gesproken die geen veilige rit naar huis hadden. Iedereen ging was lopend, werd opgehaald door hun ouders of hadden een Bob in de vriendengroep. Veel bezoekers waren ook met de fiets.

TeamAlert inzet Witte Waas tijdens City of Dance 2023
Politie voertuig
20 april 2024

Politie heeft alcoholcontroles gehouden in de gemeente Hulst

Lees meer
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer