MONO handhavingsactie Ogen op de Weg

De MONO handhavingsactie ‘Ogen op de Weg’ met de geblindeerde touringcar, volgauto’s en spotters leverde dinsdag 27 september weer aardig wat boetes op. Helaas is te zien dat er nog steeds veel mensen met de smartphone achter het stuur aan het rijden zijn en dus niet alleen de focus op het verkeer hebben. Hierdoor zijn automobilisten zo afgeleid dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Aandacht voor afleiding in het verkeer

Om hier gedurende het hele jaar aandacht aan te besteden en mensen te attenderen op de gevaren van afgeleid rijden, is in samenwerking met de Politie Zeeland-West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant de MONO handhavingsactie ‘Ogen op de Weg’ georganiseerd. Samen met de Provincie Noord-Brabant heeft de Provincie Zeeland/ het ROVZ de financiering van deze actie geregeld.

Op meerdere momenten wordt de speciale touringcar ingezet om naast het bekeuren op afgeleid rijden ook in gesprek te gaan met automobilisten die de smartphone onderweg gebruiken. Het streven is dat mensen bewust worden van de gevaren en hun gedrag hierop aanpassen.

Afgelopen dinsdag 27 september hebben ook een paar leerlingen uit het voortgezet onderwijs deze rit meegemaakt zodat ook de onderwijskant meekrijgt dat rijden (en fietsen) zonder de smartphone een slim plan is. Ook is een verslaggever van De Telegraaf meegereden. 

Lees hier het bericht van De Telegraaf

De Politie Zeeland-West-Brabant heeft intussen cijfers naar buiten gebracht van deze actie:

Bericht Politie Zeeland-West-Brabant

Politie voertuig
20 april 2024

Politie heeft alcoholcontroles gehouden in de gemeente Hulst

Lees meer
Afbeelding staande houding van voertuigen
19 april 2024

Politiecontrole Grevelingendam te Bruinisse

Lees meer
Senioren met fiets in rij op Doortrapdag Goes
16 april 2024

Doortrapdag in gemeente Goes

Lees meer